Nyheter

Premiereklare kråker

Det er bare litt over to uker til premieren på Teaterkråkenes oppsetning av Peter Pan. En av de største utfordringene gjenstår, men Gjenbruket i Moss har hjulpet dem med å overkomme en annen.

I øvingslokalene på Verket ligger kostymer sortert i hver sin blå pose, tydelig merket med navn. Det nærmer seg siste innspurt før det braker løs for Teaterkråkene den 29. november. Det er nemlig premieredatoen for årets oppsetning; den folkekjære fortellingen om Peter Pan.

Det er foreldre fra kostymegruppa som tar imot oss denne ettermiddagen. Vi finner dem, sammen med Matt Ball fra Gjenbruket, nærmest inne i selve gapet på en stor krokodille.

- Dette blir ingen vanlig Disney-krokodille, sier Anne Kristine Holstad.

Krokodillen som Teaterkråkene skal bruke i oppsetningen, er nemlig laget av avfall som Ball fra Gjenbruket har satt sammen til en kropp og et hode, begge på hjul, og hodet er nå dekket med skum som danner en skummel hudstruktur.

- Det er første gang jeg gjør noe sånt som dette. Det har vært skikkelig gøy, men absolutt utfordrende også, forteller Ball, som har hentet inspirasjon fra Nilen-krokodillene.

Kostymegruppe-mødrene forteller at krokodillen skal få en brungrønn farge. - Den kommer ikke til å bli Disney-grønn, understreker Hege Rytter Jakobsen.

 

- Veldig, veldig, veldig glad

Jacob Nitter kommer til Verket innpakket i en varm dunjakke og et stort skjerf. Hovedrolleinnehaveren - selveste Peter Pan - har nemlig blitt forkjølet.

- Det er bedre at det kommer nå, så jeg kan bli ferdig med det før premieren, sier han tappert. Stemmen har han beholdt. Det kommer godt med, for sang har ifølge ham selv nemlig vært noe av det vanskeligste å lære seg. Det er andre året på rad at Nitter er med i Teaterkråkene, men første gang han har hovedrollen.

- Jeg håpet litt på det, men jeg turte ikke tenke så mye på det før rollene ble utdelt, i tilfelle jeg ikke fikk den. Men da jeg leste e-posten om at det ble meg, ble jeg veldig, veldig, veldig glad, sier 16-åringen med et stort smil.

 

Skal lære å fly

For ham gjør det ingenting at han fra mandag av skal bruke hver ettermiddag på øving.

- Da bruker vi all ledig tid mellom skole og leggetid på å øve, for da flytter vi inn i Parkteatret, forteller Åshild Skiri Refsdal, som har ansvar for alt som har med sang å gjøre for alle de 37 aktørene.

- Men det gjør ingenting når vi har det så gøy sammen. Alle er skikkelig motiverte, og det er veldig lite tøys og fjas på øvingene, sier Nitter, og får ivrige nikk fra sangpedagogen ved siden av seg.

Mandag skal gjengen også i gang med noe av det vanskeligste i stykket; skuespillerne får nemlig besøk av en ekspert som skal lære dem å fly. De som kjenner stykket fra før, vet at det å fly er en helt essensiell del av historien. Men Nitter er ikke nevneverdig nervøs: - Heldigvis har jeg ikke høydeskrekk, sier han og ler.

Skiri Refsdal forteller at noe av det vanskeligste vil bli å få «flyvingen» til å se helt naturlig og lett ut, samtidig som man skal synge.

- Det er bare å begynne å trene magemusklene, for oppi der må man spenne alt man har, sier hun spøkefullt.

Mer fra Dagsavisen