Nyheter

Overtidsdrama på Melløs

Det måtte ekstraomganger til for å skille Moss FK og Sprint-Jeløy i cupen. Til slutt trakk «storebror» det lengste strået.

Bilde 1 av 8

Kampen endte til slutt 3-2 i favør hjemmelaget på Melløs. Det ble en real sliteseier.

– Det var brutalt på slutten. Jeg tror jeg gikk ned 10 kilo på de 10 siste minuttene, fleiper MFK-trener Ole Martin Nesselquist.

Han synes seieren var fortjent.

– Vi er klart best og vinner til slutt på lagmoral og fysikk, sier han.

Samtidig var han imponert over det han så av gjestene fra Jeløy.

– De kommer til å ta mange poeng i serien i år, spår han.

Sprint rystet hjemmelaget

Moss FK startet aggressivt og styrte det meste av kampen, særlig i starten. En redning på strek var noe av det MFK-publikumet ble servert.

Likevel scoret bortelaget i det 22. minutt - på sin første sjanse og mot spillets gang. Eirik Kaldheim var scoreren, og målet kom etter en god kontring.

MFK svarte nærmest umiddelbart og sju minutter senere lå ballen i nota på motsatt banehalvdel. Youssef Chaib fyrte av gårde et skudd som Sprint-keeper Odin Nordvåg måtte gi retur på. MFKs Tim Reinback var våken og fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål.

I det 31. minutt fikk MFKs Rene Elshaug et mål annullert på grunn av offside. Ti minutter senere tok Sprint ledelsen ved scoring av Henry Isegran. Stillingen 1-2 til pause var nok ikke helt fortjent, sett med MFK øyne.

Stang ut

2. omgang startet mer jevnt. Ingen av lagene klarte å få helt kontroll på kampen, men nok en gang var MFK farligst frampå. De jaget utligning, mens Sprint satset på kontringer, og etter 64 minutter kom den endelig. Henrik Stokkebø satte inn 2-2 med et flott langskudd.

Hjemmelaget hadde flere store sjanser til å avgjøre kampen, mens Sprint fortsatte å være farlige på kontringer. På overtid satte Rene Elshaug ballen i tverrligger og ut: en god oppsummering av 2. omgang for hjemmelaget.

Ekstraomganger

Da dommer Sebastian Mikalsen blåste av for full tid var det duket for ekstraomganger.

Dramatikken fortsatte og begge lag hadde gode muligheter til å avgjøre kampen, men nok en gang var det hjemmelaget som var farligst.

Matchvinner ble unggutten Håvard Thun i det 101. minutt. 3-2 holdt hele veien inn, og MFK slapp straffesparkkonkurranse.

For øvrig kan vi også nevne at Kråkerøy slo ut Fredrikstad FK i cupens første runde: oppgjøret endte 1-0.